CHALLENGE

Processen verbeteren met Microsoft 365

Microsoft 365 uitgerold? Check. Iedereen digitaal vaardig en lekker aan het werk? Check. Kun je nog veel meer met 365 en Teams? Zeker weten. Je hebt een stevige basis, maar je staat pas aan het begin van je echte innovatiereis. Laten we samen je werkprocessen (veel) beter maken.

MINDER HANDWERK, MEER WERKPLEZIER

Tijd voor de volgende stap. Met Microsoft 365 en Teams werk je efficiënt, effectief en prettig. Dat weet jij al lang. Je hebt veel van je werk al gedigitaliseerd en je hebt een digitaal vaardig team dat goed overweg kan met de software. Maar je wilt meer. En je weet dat er meer mogelijk is. Er zit bijvoorbeeld nog veel handwerk in je processen. Dat maakt ze foutgevoelig, zorgt dat je nooit precies weet wat de status is en maakt het werk voor je medewerkers vaak vervelend.

Een nieuwe medewerker onboarden. Een offerte maken, checken en versturen en daarna in de gaten houden of erop gereageerd wordt. Een factuur verwerken. Een nieuw project starten en zorgen dat iedereen bij de documenten kan. Het zijn dingen die je medewerkers dagelijks doen. En het zijn dingen waarvan we allemaal weten dat het handiger kan en moet. Microsoft 365 en Teams hebben eindeloze mogelijkheden om deze processen te standaardiseren en te automatiseren, zodat je mensen alleen die dingen hoeven te doen waar echt hun expertise voor nodig is. De rest van het werk automatiseer je. Voor Sales, Accountancy en HR heb ik al een aantal processen en tools die je zo kunt inzetten.

RocketPilot-5

GRIP EN INZICHT

Automatisering maakt processen ook zichtbaar. In een geautomatiseerd proces zie je een vacature, een project, een factuur of een contract door je organisatie bewegen. En je ziet dus ook waar het proces blijft hangen en waar fouten vandaan komen. Je kunt nu ook data gaan verzamelen over je proces en structureel aan verbeteringen werken. Nu krijg je grip en inzicht, omdat je eindelijk je technologie optimaal inzet.

 

Succesverhaal: de Audit generation

 

The Audit Generation, een innovatief accountancybedrijf, werkt zelfsturend. De teams bepalen dus zelf hoe ze werken en hoe ze hun processen inrichten. Het idee is om audits weer leuk te maken. Het automatiseren van het ‘standaardwerk’ is daar een essentieel onderdeel van. Na een inspiratiesessie kregen we dat voor elkaar door verschillende Microsoft-producten met elkaar te combineren. Het resultaat: iedereen heeft nu inzicht in de status van de verschillende taken. Er hoeft dus niemand meer te mailen of te bellen ‘hoe het ermee staat’. Het onboarden van een nieuwe klant is daarnaast totaal geautomatiseerd. Dat maakt het werk leuker, veel efficiënter en past bij de kernwaarden van het bedrijf.

 

Lees de hele klantcase

HOE HET WERKT?

1. Inspiratiesessie

Ik begin ieder traject met een inspiratiesessie. In jouw geval hoeven we niemand meer te overtuigen van het nut van automatiseren met Microsoft 365. Dus kunnen we samen in mogelijkheden en kansen denken. Waar wil jij over een paar jaar staan met je bedrijf? Wat heb je daarvoor nodig? Maar ook: wat zijn de grootste pijnpunten nu? Waar kunnen we zaken morgen al beter laten lopen? De uitkomst van de sessie is vooral een gedeeld enthousiasme om aan de slag te gaan.

.

h

2. Processen in kaart brengen

Nu gaan we op zoek naar processen om te automatiseren . Om tot goede keuzes en prioriteiten te komen, maken we een overzicht van wat er allemaal gebeurt in je organisatie. Hebben we ze allemaal in kaart, dan kijken we welke het belangrijkst zijn en waar het meeste winst  te halen is. Daar beginnen we.

3. Het eerste succes

Ieder adoptietraject is anders en ik geloof niet in een standaardaanpak. Eén ding vind ik altijd belangrijk: een snel resultaat door een praktijkgerichte aanpak. Met een zichtbaar eerste succes inspireren we de rest van je mensen om mee te denken en mee te doen. Dat maakt het aanpakken van nieuwe usecases een stuk makkelijker en leuker. Het enthousiasme verspreidt zich als een olievlek door je bedrijf en iedere nieuw proces dat we automatiseren maakt je weer sneller, beter, effectiever en efficiënter.