OPLOSSING

Sales-as-a-rocket (saar)

Verkopen is presteren. Efficiënt met je tijd om gaan en op het juiste moment de juiste dingen doen. Maar de waan van de dag krijgt je vaak te pakken. En dan besteed je je uren toch weer niet aan de geplande acties. Sales-as-a-Rocket is Sales Activity Management, in je vertrouwde Teams-omgeving. Daarmee haal je wel je planning. En dus je doelen. 

FLUITEND JE TARGETS HALEN

Rocketpilot Sales-as-a-Rocket (SaaR) is een unieke set tools op basis van Microsoft 365. SaaR helpt verkoopteams hun kostbare tijd effectief in te plannen en daarna de geplande acties gefocust uit te voeren. Zo worden ze efficiënter én succesvoller. Want een verkoper die zich 100% concentreert op de belangrijkste taken, haalt fluitend zijn targets. 

Aan het begin van de week geef je als team antwoord op de vraag ‘Wat gaan we ondernemen om onze doelen te halen?’ Die acties plan je in in SaaR. Het systeem helpt iedere individuele verkoper vervolgens om die voorbereiding ook echt uit te voeren. De waan van de dag verdwijnt naar de achtergrond en wordt vervangen door focus op actie. En aan het eind van de week heb je gedaan wat je moest doen. En heb je je doelen gehaald. 

 

Aan het eind van de week evalueer je samen. Het SaaR-proces ondersteunt dat door je tools en technieken te geven die zorgen voor een positieve, actieve en open evaluatie. Nadenken en bespreken met kennisdeling als doel helpt jou en je salesteam sneller groeien en ontwikkelen. 

Zo implementeer je heel makkelijk een Plan-Do-Check-Act-cyclus. Je controleert continu of je de juiste dingen aan het doen bent en je verliest nooit het overzicht. 

WERKT MET OF ZONDER CRMSYSTEEM 

Of je nou al een helemaal ingericht CRM-systeem hebt of niet, dat maakt voor SaaR niet uit. Bij SaaR concentreren we ons op de uit te voeren acties. Voor de benodigde data koppelen we Teams en je CRM. Heb je nog geen CRM, dan kun je het ‘light CRM’ van SaaR gebruiken, zodat je alsnog precies weet wie je leads, prospects en klanten zijn en wie je wanneer moet benaderen. 

Verder bevat SaaR een overzichtelijk planbord voor alle sales-acties en automatisch vormgegeven evaluaties, zodat je je successen kunt vieren. 

Met SaaR:

R

Voer je altijd de geplande acties uit, in plaats van ‘wat er toevallig langskomt’ 

R

Haal je sneller je doelen 

R

Ontwikkelen je salesprofessionals zich sneller 

R

Evalueer je gestructureerd en proactief 

RocketPilot-8

HOE HET WERKT

Zo zorgen we dat je voortaan 100% focus hebt op de acties die het meeste resultaat opleveren: 

Stap 1: installeren en instellen

In de eerste stap zorgen we voor 2 belangrijke dingen: ten eerste dat SaaR alle nodige data heeft (uit je CRM of met het light CRM. Ten tweede dat jij als manager automatisch op de hoogte gehouden wordt. Je kunt kiezen wanneer en hoe je een bericht krijgt van belangrijke ontwikkelingen in de salesfunnel. Voortaan krijg je bijvoorbeeld automatisch een notificatie als een prospect in de close fase beland. 

h

Stap 2: doelen en activiteiten bepalen

De hoofddoelen van je bedrijf bepalen welke activiteiten je gaat ondernemen. Hebben we die hoofddoelen helder, dan bepalen we weekdoelen. Die publiceren we waar iedereen ze kan zien. Dat geeft motivatie en commitment. Werk je met individuele doelstellingen? Dan bespreken we die samen, zodat ze alsnog een soort gemeenschappelijk doel worden. Dan plannen we voor de eerste week de activiteiten in en is het tijd om in actie te komen! 

Stap 3: evaluatie en reflectie

SaaR is niet alleen een sturings- en planningstool, maar deelt ook kennis en data. Zo weet iedereen hoe het ervoor staat met de prestaties van het team en komt het evaluatiegesprek makkelijker op gang. Omdat de terugkerende praktische zaken rondom evaluaties, zoals het toesturen van formulieren, automatisch gaan, heb je meer aandacht voor het daadwerkelijke gesprek, leer je meer en ontwikkelen je mensen zich sneller. 

KLANTCASE : JUNGHEINRICH

Doordat we nu centraal in Teams werken, beschikken we altijd over de juiste informatie. Ook kunnen wij, door de inrichting van Rocketpilot, de actuele status van een aanvraag ingezien in Teams. Dit levert ons veel tijd en duidelijkheid op.

Brigitte Visser

manager sales operations, Jungheinrich

Performance en discipline

 

Het resultaat? Betere resultaten, natuurlijk. Meer focus en betere activiteitenplanning maken je effectiever. Maar er is meer: je mensen en je team ontwikkelen zich sneller door structurele aandacht voor reflectie. Ze gaan niet alleen beter presteren, maar betrokkenheid en discipline verbeteren ook. Er ontstaat meer enthousiasme, meer teamspirit en een drive om het iedere week samen weer net even beter te doen. Dat zorgt voor werkplezier en maakt je aantrekkelijk als werkgever.  

 

Maak nu een afspraak