Over Rocketpilot

Digitale innovatie. Het klinkt altijd geweldig. Maar als je eenmaal begonnen bent voelt het soms alsof je in een raket zit, terwijl niemand je heeft verteld hoe de besturing werkt. Ik ben jouw Rocketpilot. Ik breng je terug op koers en geef je het roer stevig in handen.

RocketPilot-9

Meer dan alleen aanzetten

Teams en Microsoft 365 zijn prachtige producten met eindeloze mogelijkheden. Maar je kunt ze niet simpelweg ‘aanzetten’ en verwachten dat mensen er dan vanzelf optimaal mee aan de slag gaan. Dat is een beetje alsof je een ruimteschip neerzet, je medewerkers de sleutels geeft en zegt: ‘Veel succes en fijne vlucht.’ Daar komen ongelukken van…

Enthousiasme als succesfactor

Ik ben geen IT’er. Ik interesseer me voor mensen en mijn kracht is om de connectie te maken met alle betrokkenen bij een IT-implementatie. IT’ers, medewerkers, managers: iedereen heeft zijn eigen uitdagingen, zijn eigen manier van communiceren. Dat kan soms botsen. Door in het midden te gaan zitten en iedereen een eerlijke plek in het proces te geven, zorg ik dat iedereen enthousiast wordt. Want enthousiasme zorgt dat verandering op gang komt. Daarom ga ik altijd meteen praktisch aan de slag. Zorgen dat het werk morgen al beter gaat, zodat mensen nieuwsgierig worden. Ze willen weten wat er gaande is en hoe het voor hen ook kan werken.

In mogelijkheden denken

IT en je Microsoft-partner helpen je met de techniek. Dat kunnen ze heel goed, dus daar hebben ze mij niet voor nodig. Maar zij denken vanuit beperkingen en risico’s. Ik houd me bezig met de ‘zachte kant’ van techniek. Of: hoe zet je techniek slim in? Ik denk dus vanuit mogelijkheden en schets toekomstscenario’s voor hoe je werk beter, efficiënter en leuker kan. Liefst met de technische middelen die je al hebt, of die op je planning staan.

Geen rechte weg? Geen probleem

De techniek verandert. Jouw markt verandert. De eisen die jouw medewerkers aan IT stellen veranderen. En dat allemaal in een enorm hoog tempo. Ik help je, in dat complexe en onoverzichtelijke heelal, met het vinden van een solide businesscase en de meest efficiënte route naar jouw einddoel. Mijn missie is om de techniek van Microsoft zo goed mogelijk aan te laten sluiten bij jouw dagelijks werk.  Ik luister en maak het altijd persoonlijk en begrijpelijk.

4 niveau’s van adoptie

IT-adoptie speelt zich af op 4 niveaus. Maar je kunt de niveaus niet van elkaar scheiden, want dan loopt het mis. Mijn missie is om je adoptie op alle niveaus soepel te laten lopen:

Niveau 1 Technologie uitrollen

Ik houd contact met alle IT-partijen en investeer tijd en energie in een goede samenwerking. Het belangrijkste daarbij is dat verantwoordelijkheden duidelijk zijn.

Niveau 2 Digitale vaardigheden

Samen met alle betrokken afdelingen, bijvoorbeeld IT en HR, zorg ik dat iedereen met de nieuwe technologie leert werken. Microsoft 365 verandert je manier van werken, daar moet je mensen in meenemen. Ik verzorg trainingen en begeleid mensen. Want medewerkers met betere digitale vaardigheden ervaren minder stress, werken efficiënter en hebben meer plezier in het gebruiken van software.

Niveau 3 Usecases

Weer een niveau hoger kijken we met een operationele blik naar bedrijfsprocessen. We optimaliseren het werk met hulp van de technologie. Dit is superleuk om te doen en het levert veel op. Minder communicatie, meer efficiëntie en meer productiviteit zorgen voor optimaal rendement uit je investering.

Niveau 4 Cultuur

Er verandert meer dan alleen processen. Ook hoe we met elkaar omgaan verandert fundamenteel. Veranderingen gaan snel en alles staat ter discussie. Dit kan mensen overweldigen en er kan chaos ontstaan. Wat verwachten we van mensen? Hoe willen we samenwerken? Hoe snel moet je een Teams-bericht beantwoorden? Samen met alle betrokkenen zoek ik de antwoorden op dit soort vragen en leid ik de cultuurverandering in goede banen.

Over mij

Ik ben Willem Veenstra, adoptiespecialist voor Microsoft 365 en Teams. Al jaren houd ik me maar met één ding bezig: optimale teamsamenwerking. Het is belangrijk om dat te ondersteunen met innovatieve software, zoals Microsoft Teams. Maar de techniek is voor mij niet het belangrijkste. Ik luister vooral naar de mensen en ik zorg dat zij hun werk beter kunnen doen.

Ik heb er plezier in om een brug te slaan tussen mens en techniek. Ik wil IT begrijpelijk en bruikbaar maken. Ik adviseer, gevraagd én ongevraagd, over innovatie en adoptie. Het doel: iedere dag jouw werk verbeteren.

Structurele aandacht voor beter samenwerken en een betere inzet van IT maakt werk niet alleen efficiënter, maar ook leuker. En plezier in je werk, dat is toch het allerbelangrijkste?

w

Persoonlijk

f

Flexibel

Mensgericht

RocketPilot-7 (2)