Klantcase: The Audit Generation

“Dankzij de samenwerking met Rocketpilot zijn wij efficiënter en effectiever gaan samenwerken. Zo zijn onze onboarding processen van klanten geautomatiseerd. Hiermee creëren wij meer werkplezier voor onze medewerkers en klanten” – Mark van Diermen – partner van The Audit Generation. 

The Audit Generation bestaat uit de nieuwe generatie accountants die de ‘standaard’ manier van controleren ‘challengen’ door innovatieve technieken toe te passen, data te analyseren en ook talenten te binden die niet opgeleid zijn als accountant. De ambitie van The Audit Generation is om de meest sociale én innovatieve accountantsorganisatie van Nederland te zijn. Daarom investeert The Audit Generation in innovatie, plezier en kwaliteit.

The Audit Generation werkt zelfsturend: de teams bepalen zelf de voorwaarden van hun werk, werken flexibel en zijn niet bang om buiten de gebaande paden te treden. Zo houdt The Audit Generation de accountantscontroles efficiënt en van hoge kwaliteit. En maakt The Audit Generation auditing fun! Het proces functioneert omdat de standaard werkzaamheden van de accountant zijn geautomatiseerd. Hierdoor worden er minder uren besteed door jonge accountants en meer uren door ervaren experts, dit levert de klanten van The Audit Generation toegevoegde waarde en een efficiëntere controle op.

 

De uitdaging

Slimmer samenwerken en standaardwerk automatiseren. Dat is het doel van The Audit Generation. “We willen graag snel en efficiënt met elkaar kunnen samenwerken vanaf verschillende locaties, bestanden makkelijker met elkaar kunnen delen en eenvoudiger met elkaar communiceren, zodat we de samenwerking kunnen intensiveren”, geeft Mark aan.

 

Maar hoe pak je dat op een slimme manier aan? En hoe kan je standaard repeterend werk automatiseren?

 

Veel standaard werkzaamheden van de accountants zijn al geautomatiseerd, alleen planning en taakverdeling uit een opdracht nog niet. Dit was wel de wens van Mark. “Standaard repeterend werk vindt niemand leuk. We willen juist dat onze mensen plezier hebben in hun werk en niet druk zijn met het invullen van standaardformulieren. We willen repeterende werkzaamheden zoveel mogelijk automatiseren. Hier heeft Rocketpilot ons bij geholpen.”

 

Het proces

Tijdens een evenement is Mark van de Audit Generation in contact gekomen met Willem van Rocketpilot. “In ons gesprek deelde Willem zijn passie over het optimaliseren van bedrijfsprocessen door het gebruik van Microsoft 365 en Teams. Dit sloeg bij mij gelijk in, geeft Mark aan. Dit is dé manier hoe wij kunnen samenwerken met ons team. Onze manier van samenwerken kunnen we optimaliseren door sneller te communiceren en gebruik te maken van bestaande technieken. Willem heeft daarin een enorme kennisvoorsprong op ons en kan ons dingen laten zien waardoor wij optimaler onze bedrijfsvoering kunnen uitvoeren.”

Om meer inzicht te krijgen in de bedrijfsprocessen en de huidige manier van samenwerken binnen The Audit Generation hebben een aantal medewerkers een kort individueel assessment afgenomen. Op basis hiervan heeft Rocketpilot een inspiratiesessie georganiseerd. Tijdens deze inspiratiesessie is er stilgestaan bij de mogelijkheden die Microsoft 365 biedt om te voorzien in de behoefte waar The Audit Generation naar op zoek was. Vanuit deze sessie is ervoor gekozen om de applicaties Teams, Forms, Planner en Power Automate verder in te gaan zetten om tot het gewenste resultaat te komen.

“De voordelen die wij zien in de samenwerking met Rocketpilot is dat Willem zeer snel tot de kern van het probleem kan komen. Door zijn jarenlange ervaring heeft hij de kunde om snel tot de aard van een bedrijf te komen en op basis daarvan zijn technologische kennis toe te passen op de processen die wij binnen onze organisatie hebben. Dat scheelt ons heel veel tijd in research die wij anders zelf zouden moeten uitvoeren om tot de bestaande oplossingen te kunnen komen.”

De vervolgstappen na de inspiratiesessie bestonden onder meer uit het bepalen van de inhoud om de processen in deze applicaties te integreren en het trainen van diverse collega’s om met deze applicaties te werken. Na een gedegen stappenplan is de nieuwe werkwijze succesvol geïmplementeerd. Hiermee heeft The Audit Generation een volgende stap gezet in het verhogen van het werkplezier binnen het team.

 

“We merken dat we door de implementatie efficiënter samenwerken als team en dat we daardoor meer tijd hebben voor andere dingen.”

Het resultaat

Binnen de opdracht die er voor een klant uitgevoerd moet worden hebben meerdere teamleden binnen The Audit Generation een eigen specialisme en bijbehorende taken. Het levert daarom enorm veel winst op om overzicht te hebben wie waarmee bezig is en je daardoor ook inzicht hebt in de actuele status van de verschillende taken. Dit is nu standaard onderdeel van het werkproces geworden waardoor de collega’s nu veel meer grip hebben op de voortgang van een opdracht.

Mark: “We merken dat door de oplossing van Rocketpilot standaard repeterend werk is weggenomen bij onze medewerkers. Het onboardingproces van klanten is geautomatiseerd waardoor er geen handjes meer aan te pas hoeven te komen. Hiermee is dit traject verkort en kwalitatief beter. Ook zien we dat innovatie en verandering gepaard kunnen gaan met positieve attitude van onze werknemers. De veranderingen worden omarmt en zij zien daardoor efficiency in hun uitgevoerde werkzaamheden. Daardoor zien we plezier terug in de onderlinge samenwerking en de uitvoering van klantopdrachten.”

Dit past volledig binnen de kernwaarden van The Audit Generation om werkplezier voorop te stellen. Als bedrijf is The Audit Generation volop in ontwikkeling. Dit geldt natuurlijk ook voor alle ontwikkelingen en innovaties die er gaande zijn binnen Microsoft 365. Ook voor al deze komende ontwikkelingen blijven The Audit Generation en Rocketpilot samenwerken.

 

Hecht jij ook veel waarde aan werkplezier en ben je benieuwd wat Rocketpilot voor jouw bedrijf kan betekenen? Neem direct contact op.

 

 

RocketPilot-Willem-veenstra
Over de schrijver

Willem Veenstra

Als oprichter van Rocketpilot heb ik als doel om werkend Nederland leuker, effectiever en makkelijker te laten (samen)werken. Dit doe ik als digitale reisleider en persoonlijk adoptiespecialist van Microsoft 365 en Teams. In een wereld die sneller veranderd dan ooit vraagt dit veel van onze digitale vaardigheden. Met de juiste sturing zorg ik ervoor dat jij het maximale uit Microsoft 365 haalt en slimmer kan werken.