Visio: Handige tool voor het maken van diagrammen

De brede uitrol binnen Microsoft 365 van Microsoft Visio is van start gegaan! Hiermee krijgt iedereen de beschikking over een krachtige tool waarmee je eenvoudig diagrammen kan maken. Het visualiseren van processen maakt het voor collega’s tastbaar en beter te begrijpen.

Wat zijn de mogelijkheden?

Je hebt de keuze uit diverse varianten van een diagram zoals basisdiagrammen, blokdiagrammen, bedrijfsmatrices, Venn-diagrammen, cyclusdiagrammen, piramidediagrammen, procesdiagrammen en basisstroomdiagrammen. Deze kan je realtime bewerken en tegelijk met collega’s aan werken via de webversie of direct in Teams. Mocht je behoefte hebben aan uitgebreidere mogelijkheden dan die standaard worden geboden bestaat er ook nog steeds een betaalde variant.

Wat zijn de voordelen?

Dit is erg handig voor bijvoorbeeld een HR-afdeling die een uitdienstproces wil visualiseren. Of voor een Functioneel beheerder die een implementatieplan inzichtelijk wil maken. Ook werkt het erg goed om ideeën te visualiseren. Binnen iedere vorm van samenwerking biedt dit veel voordelen.

Beschikbaarheid

De uitrol is gestart en Microsoft neemt hiervoor de tijd tot eind januari 2022. Je kan heel makkelijk checken of jij deze tool al ter beschikking hebt via www.office.com. Volg onderstaande stappen:

STAP 1: Klik op de 9 puntjes linksboven in het scherm

Stap 2: Klik in het venster wat opent onderin op Alle apps

Stap 3: Klik op het logo van Visio

Direct in Teams

Als je Visio ter beschikking hebt kan je dit ook heel makkelijk direct in Teams gebruiken. Zo kan je binnen dezelfde omgeving blijven waar je al bent wanneer je al veel vanuit Teams te werken. Je kan hier heel makkelijk gebruik van maken door onderstaande stappen te volgen:

Stap 1: Klik op Bestanden in het betreffende kanaal waar je Visio wil gebruiken

Stap 2: Klik op Nieuw

Stap 3: Klik op Visio-tekening

Wil je meer weten hoe je slimmer gebruik kan maken van Microsoft Teams? Neem dan direct contact op.

RocketPilot-Willem-veenstra
Over de schrijver

Willem Veenstra

Als oprichter van Rocketpilot heb ik als doel om werkend Nederland leuker, effectiever en makkelijker te laten (samen)werken. Dit doe ik als digitale reisleider en persoonlijk adoptiespecialist van Microsoft 365 en Teams. In een wereld die sneller veranderd dan ooit vraagt dit veel van onze digitale vaardigheden. Met de juiste sturing zorg ik ervoor dat jij het maximale uit Microsoft 365 haalt en slimmer kan werken.