Verschijnen als 3D-avatar in Teams

Een bad hair day? Wil je even wat eten of drinken? Je avatar zal je vertegenwoordigen zonder dat je een camera nodig hebt.

 

Microsoft staat teams-gebruikers nu toe om een 3D-avatar te maken om te gebruiken in vergaderingen in plaats van zichtbaar te zijn met de camera te staan of zelfs een camera nodig te hebben. Oorspronkelijk aangekondigd in 2021, heeft Microsoft deze 3D-avatars het afgelopen jaar getest en is nu klaar om Microsoft Teams-gebruikers in staat te stellen ze vandaag in openbare preview uit te proberen.

“Avatars for Microsoft Teams biedt een alternatief voor de huidige binaire optie van video of geen video”, zegt Avery Salumbides, een productmarketingmanager bij Microsoft, vandaag in een blogpost. “Avatars for Teams geeft je die broodnodige camerapauze, terwijl je nog steeds effectief kunt samenwerken.”

 

Deze nieuwe avatars in Microsoft Teams animeren alleen op basis van je vocale signalen, dus als je toevallig een pc gebruikt die geen webcam heeft, werken deze nog steeds prima. Microsoft trapt vandaag de publieke preview af en wil deze avatars in mei breed uitrollen.

Microsoft heeft deze avatars, aangedreven door het Microsoft Mesh-platform van het bedrijf, de afgelopen zes maanden in privépreview getest en voegt nu een nieuw verlichtingssysteem toe om het uiterlijk van avatars te verbeteren. Nieuwe aanpassingsopties omvatten ook bindi’s en hoortoestellen, zodat u uw avatar nauwkeuriger kunt aanpassen.

De avatars van Microsoft worden ook geanimeerd wanneer u Teams-emoji-reacties gebruikt. Als u de functie Een hand opsteken in een vergadering gebruikt, zal uw Teams-avatar zijn hand opsteken en zal deze zelfs een duim omhoog-reactie verwerken. Ook heb je met je avatar de mogelijkheid om voorgeprogrammeerde bewegingen uit te voeren om de interactie te verhogen.

Microsoft is vooral van plan om deze avatars te gebruiken in zijn Microsoft Mesh-integratie in Teams voor 3D-vergaderingen. Mesh is een samenwerkingsplatform met virtuele avatars die zijn aangepast aan de overname van AltspaceVR door Microsoft – een sociaal VR-platform dat het eerder deze maand heeft gesloten. Microsoft werkt ook samen met Meta om een VR-ervaring uit te rollen voor Teams met compatibele headsets, zodat mensen vergaderingen in VR kunnen houden met 3D-avatars.

 

 

Bron: The Verge

RocketPilot-Willem-veenstra

Over de schrijver

Willem Veenstra

Als oprichter van Rocketpilot heb ik als doel om werkend Nederland leuker, effectiever en makkelijker te laten (samen)werken. Dit doe ik als digitale reisleider en persoonlijk adoptiespecialist van Microsoft 365 en Teams. In een wereld die sneller veranderd dan ooit vraagt dit veel van onze digitale vaardigheden. Met de juiste sturing zorg ik ervoor dat jij het maximale uit Microsoft 365 haalt en slimmer kan werken.