Uitfasering Wiki

Het was al een tijdje bekend, maar per 2024 worden de Wiki pagina’s in Teams definitief gestopt. De vervanger voor het maken van notities in Teams is OneNote.

Inmiddels is de uitfasering van Wiki in de public preview fase en heb je hiermee de mogelijkheid om wiki-inhoud te exporteren naar OneNote-notitieblokken in het standaardkanaal van Teams. Na het exporteren kan je naar het tabblad Notities gaan om samen te werken met OneNote in kanalen, terwijl Wiki alleen wordt gelezen na het exporteren.

 

Waarom een nieuwe notitie-ervaring?

Deze nieuwe functionaliteit zorgt voor een verbeterde ervaring met het maken van notities via Wiki. Enkele van de verbeteringen zijn:

  • Eenvoudige samenwerking binnen het team
  • Bekijk alle kanaalnotities in een team op één plaats, georganiseerd in één notitieblok
  • Veel bewerkingsmogelijkheden met typen, opmaak, markeren, bestandsbijlagen, enz.
  • Eenvoudig terughalen &zoeken naar kanaalnotities in OneNote

Hoe kan je hier gebruik van maken?

 • Gebruikers hebben nu de mogelijkheid om hun Wiki-inhoud te exporteren naar OneNote Notebooks of ze kunnen doorgaan met het lezen/schrijven van hun bestaande Wiki. Gebruikers van postexport kunnen blijven samenwerken op het tabblad Notities in kanalen en een kopie van oudere Wiki-inhoud beschikbaar hebben om te lezen. Wanneer Wiki’s worden geëxporteerd, wordt elke pagina in Wiki weergegeven als een pagina in de sectie OneNote-notitieblok. Gebruikers kunnen geen nieuwe Wiki’s maken in een nieuwe kanaalervaring. voor het maken van notities is het advies om OneNote te gebruiken.
 • Voor nieuwe kanalen zijn notities binnenkort beschikbaar als standaardtabblad. Voorlopig kan je het tabblad Notities handmatig maken met behulp van de optie Een tabblad toevoegen oftewel het plusteken.

 

Hoe werkt het?

 1. Ga in Teams naar het kanaal met de wiki die je wilt exporteren.
 2. Selecteer op het tabblad Wiki de button Details ophalenexporteren naar notities > voltooien.
 3. Ga naar het tabblad Notities om toegang te krijgen tot uw inhoud.

 

Bron: Microsoft

RocketPilot-Willem-veenstra

Over de schrijver

Willem Veenstra

Als oprichter van Rocketpilot heb ik als doel om werkend Nederland leuker, effectiever en makkelijker te laten (samen)werken. Dit doe ik als digitale reisleider en persoonlijk adoptiespecialist van Microsoft 365 en Teams. In een wereld die sneller veranderd dan ooit vraagt dit veel van onze digitale vaardigheden. Met de juiste sturing zorg ik ervoor dat jij het maximale uit Microsoft 365 haalt en slimmer kan werken.