Rasterweergave van video’s tijdens een Teams meeting krijgt een update

Tijdens een Teams meeting kan het nog wel eens verrassend zijn hoe je alle deelnemers in beeld krijgt. Met de aangekondigde update moet dit een stuk makkelijker gaan worden. De verbetering zit met name op het punt dat je de camera in- of uitschakelt.

De update, simpelweg “mixed grid view in meetings” genoemd, plaatst alle oproepdeelnemers in een verhouding van 16:9, wat betekent dat de deelnemers dat vervelende moment niet meer ervaren wanneer iemand zijn camera uitschakelt, waardoor het etalagevenster van iedereen zichzelf aanpast en het formaat wijzigt.

Wat zijn de extra mogelijkheden?
De update biedt je ook verschillende andere aanpassingsopties tijdens je Teams-oproepen, waaronder de mogelijkheid om de rastergrootte te wijzigen door een van de verschillende vooraf gedefinieerde opties te kiezen. “Als de nieuwe versie van Gallery is dit de standaardweergave die gebruikers zullen hebben bij het deelnemen aan vergaderingen,” geeft Microsoft aan, eraan toevoegend dat gebruikers ervoor kunnen kiezen om terug te gaan naar deze weergave via de weergaveschakelaar zoals gewenst.

De functie staat nog steeds vermeld in de officiële Microsoft 365-roadmap(opent in nieuw tabblad) als zijnde “in ontwikkeling” voor nu, met de uitrol ingesteld om te beginnen in juni 2023. Bij de lancering zal het in eerste instantie alleen beschikbaar zijn voor Windows-desktopgebruikers, voordat het hopelijk snel daarna wordt uitgebreid naar anderen.

 

 

Bron: Techradar

RocketPilot-Willem-veenstra

Over de schrijver

Willem Veenstra

Als oprichter van Rocketpilot heb ik als doel om werkend Nederland leuker, effectiever en makkelijker te laten (samen)werken. Dit doe ik als digitale reisleider en persoonlijk adoptiespecialist van Microsoft 365 en Teams. In een wereld die sneller veranderd dan ooit vraagt dit veel van onze digitale vaardigheden. Met de juiste sturing zorg ik ervoor dat jij het maximale uit Microsoft 365 haalt en slimmer kan werken.