Nieuwe bestanden-app in Microsoft Teams

De app bestanden in de linkerrail is een verborgen pareltje binnen Teams. Ondanks de prominente plek merk ik dat hier nog relatief weinig gebruik van gemaakt wordt. Wellicht is de nieuw aangekondigde versie van deze app wellicht een versneller in het gebruik ervan.

Waarom deze app zo handig is?
Je hebt op 1 centrale plek overzicht in alle bestanden vanuit chats, kanalen, vergaderingen en ook vanuit OneDrive en SharePoint.

Wat zijn de veranderingen?
Er komt een nieuwe menubalk zichtbaar waarmee je sneller je benodigde bestanden kan vinden. Er zijn een aantal verschillende tabbladen waar je gebruik van kan maken:

 

Home: Uw recent geopende bestanden (eerder recent)

Mijn bestanden: uw persoonlijke OneDrive-bestanden (voorheen OneDrive)

Gedeeld: bestanden die met u zijn gedeeld en bestanden die u hebt gedeeld via Microsoft 365 (een soort van de oude Microsoft Teams-weergave, maar bevat nu de hele M365)

Downloads: zoek bestanden die zijn gedownload van Teams op uw computer (geen wijziging)

Snelle toegang: maak documentbibliotheken of kanaalbestanden vast om ze snel te openen (nieuw)

Zoals je met de meeste updates gewend bent zal deze automatisch zichtbaar zijn binnen je Teams omgeving. De verwachting is dat dit in april uitgerold gaat worden.

 

Bron: supersimple365

 

RocketPilot-Willem-veenstra

Over de schrijver

Willem Veenstra

Als oprichter van Rocketpilot heb ik als doel om werkend Nederland leuker, effectiever en makkelijker te laten (samen)werken. Dit doe ik als digitale reisleider en persoonlijk adoptiespecialist van Microsoft 365 en Teams. In een wereld die sneller veranderd dan ooit vraagt dit veel van onze digitale vaardigheden. Met de juiste sturing zorg ik ervoor dat jij het maximale uit Microsoft 365 haalt en slimmer kan werken.