CHALLENGE

Snel maximale waarde uit Microsoft 365

Aan het werk met het uitrollen van Microsoft 365 en Teams? Werk dan niet alleen aan de techniek, maar neem je medewerkers en werkprocessen mee. Ik help je om een IT-implementatie te maken wat het zou moeten zijn: een upgrade van technologie, manier van werken en digitale vaardigheden. Ik help je ook als je Microsoft 365 al hebt, maar er nog niet het maximale uithaalt.

Een implementatie van Microsoft 365 is veel meer dan een IT-project. De software aanzetten, een mailtje rondsturen met wat instructies en misschien een trainingsmiddag organiseren is niet genoeg om de software goed te kunnen gebruiken. Want samenwerken in Microsoft 365 biedt eindeloze mogelijkheden, maar het is ook een grote verandering. Om die verandering effectief, positief en leuk te maken heb je een goed adoptietraject nodig.

Je IT-partner heeft daarvoor de expertise meestal niet in huis. En je komt er ook snel achter dat je het niet allemaal zelf kunt uitzoeken. Daarom help ik iedere dag organisaties met het implementeren, inregelen en beter benutten van Teams en Microsoft 365.

Zit jij met je organisatie of bedrijf in één van deze 5 situaties?

 

  • Je staat op het punt om Microsoft 365 uit te rollen en je wilt het meteen zo effectief mogelijk gebruiken
  • Je hebt Microsoft 365, bijvoorbeeld omdat het binnen jouw bedrijf nou eenmaal de standaard is, maar je haalt er nog niet het maximale uit
  • Je stapt over van Google Workspace (voorheen GSuite) naar Microsoft en je wilt de standaard valkuilen vermijden en je werkprocessen zo makkelijk mogelijk overzetten
  • Je hebt Teams haastig uitgerold, zoals veel bedrijven in de coronacrisis, maar je hebt daarbij niet structureel aandacht besteed aan adoptie
  • Microsoft 365 draait uitstekend, maar je wil het nog beter aan laten sluiten bij je proces

Succesverhaal: Jungheinrich

Magazijn- en heftruckspecialist Jungheinrich had, via het internationale hoofdkantoor, Microsoft 365. Maar ze zagen in dat ze het niet optimaal gebruikten. Door hands-on aan het werk te gaan kon ik ze snel helpen om veel meer te doen met Teams en andere Microsoft-producten.  Het resultaat: een veel efficiënter offerteproces, meer inzicht in de status van aanvragen en betere digitale vaardigheden. Daardoor ging iedereen met plezier aan het werk met de nieuwe tools. Een goed voorbeeld van hoe een adoptietraject helpt meer waarde uit software te halen die je al hebt.

 

Realiseerden, goed luisteren en hands-on aan het werk gaan geven weinig blijk van daadkracht en specialisme

 

Lees de hele klantcase

DIT IS WAT WE GAAN DOEN

1. Inspiratiesessie

Weet je nog niet 100% welke kant je op moet? Dan breng ik betrokkenen bij elkaar in een eerste sessie. Daar maken we helder en concreet wat we willen bereiken. Daarna laat ik zien wat we daarvoor moeten doen. Zo is het voor iedereen duidelijk wat de uitdaging is: adoptie slaagt alleen als iedereen zich ervoor inzet.

.

h

2. Prioriteiten stellen

Voor bekende, concrete uitdagingen verzinnen we concrete oplossingen. Waar is het meeste winst te halen? Hoe kunnen we dit doen met de technologie die je hebt? Er is geen standaardtraject. Iedere organisatie is anders en iedere implementatie is anders. Dat betekent dat we samen oplossingen op maat bedenken en meteen in de praktijk brengen. Ik luister ben altijd beschikbaar om dingen uit te leggen als ze onduidelijk zijn. Ik maak alles zo concreet en praktisch mogelijk, zodat iedereen altijd snapt wat er gaande is en waarom.

3. Aan het werk

Ik houd van snel starten en snel resultaten laten zien. Dat kweekt enthousiasme. En enthousiasme zorgt dat mensen in beweging komen. Ik begin dus ook zo snel mogelijk met het organiseren van trainingen voor werknemers en management. Verder ga ik op zoek naar key users, inhoudelijke experts die de processen goed kennen, en vraag ik hen wat ze nodig hebben. Op managementniveau help ik mee met het vormen van beleid en cultuur. Want hoe duidelijker regels en afspraken zijn, hoe soepeler je adoptie verloopt.

Zo maak je van Microsoft 365 een succes.